Totii porcii din Insula Mica a Brailei vor fi sacrificati

1
325

Mihaela Marcu, prefectul Brailei,a declarat, vineri, ca toti porcii din Insula Mica a Brailei vor fi sacrificati, pentru eradicarea focarului de pesta porcina existent acolo, transmite corespondentul NewsIn.

Actiunea urmeaza, conform estimarilor prefectului Brailei, Mihaela Marcu, sa fie finalizata pana pe data de 14 decembrie.

„Toate efectivele de porci care au crescut in salbaticie in rezervatia naturala si porcii mistreti urmeaza sa fie ucisi, cu asigurarea transportului acestora si incinerarii in zonele unde exista incineratoare”, a decis prefectul Brailei.

Potrivit aceleasi surse, in rezervatia respectiva urmeaza a fi sacrificati circa 2.500 de porci semisalbatici si 30 de porci mistreti. impuscarea porcilor va fi efectuata de persoane autorizate disclocate din abatoare, persoane care cunosc procedurile. Vor fi utilizate gloante captive, iar porcii mistreti vor fi ucisi cu gloante specifice impuscarii speciei respective.

Focarul de pesta porcina a fost descoperit in Insula Mica a Brailei in urma cu doua luni si jumatate. Decizia privind sacrificarea porcilor a fost comunicata autoritatilor brailene in cursul zilei de vineri.

„Regia Nationala a Padurilor Romsilva prin Directia Silvica a judetului Braila impreuna cu autoritatile locale, primarii din judetul Braila si cu Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila prin directa coordonare a Prefecturii Braila vor implementa planul de masuri privind prinderea, contentia, asomarea porcilor si distrugerea cadavrelor in zona infestata cu virusul pestei porcine clasice. Ministerul Internelor si Reformei Administrative va pune la dispozitia Comandamentului Antiepizootic judetean Braila, zilnic, un pluton de sprijin pentru acordarea masurilor de eradicare a pestei porcine clasice in judetul Braila”, se arata in decizia semnata de ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, transmisa prefecturii brailene.

Sursa: Ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.