Romanii au dreptul la sanatate in UE

2
321

Dupa ce au ascuns aproape un an existenta unui formular care ar fi putut salva viata a sute de persoane bolnave de cancer, autoritatile au scos acum din maneca si alte formulare care ar fi dat posibilitatea multor romani sa beneficieze de asistenta medicala in strainatate.

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2007, romanii, in calitate de cetateni europeni, pot sa beneficieze de dreptul la asistenta medicala in state ale Uniunii Europene. Autoritatile romane au ascuns insa aceste drepturi.

De existenta formularului E 112 nu s-a stiut pana acum cateva saptamani in nici un judet din Romania. Abia dupa ce rudele unor bolnavi tratati pe banii lor in Vest au aflat de la clinicile din tarile respective ca ar fi putut sa fie tratati cu bani de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a izbucnit scandalul. Intrebari de genul „Cati copii bolnavi de cancer ar fi putut fi salvati daca erau trimisi la tratament in strainatate si cati au murit pentru ca nu si-au putut permite acest tratament?” au fost adresate cu insistenta autoritatilor medicale.

Cu mainile patate deja de sange, autoritatile incearca sa dreaga busuiocul, adica sa-si curete constiinta incarcata, prin campanii de informare.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.