Modelele Audi sunt reciclabile 85% si 95% recuperabile

0
290

Audi aplica motto-ul „progres prin tehnica” (vorsprung durch technik) si protectiei mediului, fiind primul si unicul fabricant major care deja respecta dura directiva EU 2005/64/EC privind refolosirea, reciclarea si recuperarea autovehiculelor, se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Directiva nu va intra in functiune decat la jumatatea lui 2010 pentru toate automobilele noi. Automobilele vor trebui sa devina reciclabile in proportie de cel putin 85% si pana la 95% recuperabile. Nivelul de 85% se refera la gradul la care materialele reciclate se intorc in procesul de fabricare. Inca 10% din vehicul este folosit pentru generarea de energie.
Dupa cum a fost confirmat de Technische Dienst TUV SUD Automotive GmbH si Agentia Federala de Inmatriculare a Automobilelor din Germania, Audi deja indeplineste aceste cerinte.

„Protejarea mediului inconjurator este foate importanta pentru Audi, reciclarea reprezentand o chestiune esentiala in acest proces. Chiar din faza de proiect a unui nou vehicul, inginerii se asigura ca acesta va fi recuperabil la finalul ciclului de exploatare. In timpul procesului de dezvoltare, fiecare model este pus la teste de reciclare si analize de material inainte de lansarea pe piata”, spun reprezentantii Audi.

Sursa: Smart Financial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.