Toyota – interesata in continuare de productia unui vehicul electric pe baza de hidrogen

0
370

toyota-hfc.jpgLa o intalnire recenta a actionarilor in Japonia, membrii conducerii executive si-au confirmat preocuparea continua de a scoate pe piata un autovehicul electric care sa functioneze pe baza de hidrogen in viitorul apropiat. Prognoza anterioara era ca productia sa inceapa in 2014, dar termenul a suferit o amanare pana in 2015.
Acest nou termen pare in continuare foarte apropiat pentru productia la scara larga a unui autovehicul electric bazat pe hidrogen, dar poate ca Toyota stie ceva ce noi nu stim. Celulele de transformare a hidrogenului in energie electrica au un potential foarte ridicat, insa tehnologia si infrastructura sunt in continuare cu mult in spatele posibilitatilor vehiculelor electrice.
Specialistii se arata mai optimisti in ceea ce priveste „hibridul cu priza” si modelele in totalitate electrice, a caror aparitie este planificata pentru o data mult mai apropiata, dar isi afirma totodata interesul pentru modelul HFC si pentru eventualitatea in care producatorul isi va respecta termenul anuntat.

Sursa: www.ecogeek.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.