Prima fabrica ecologica a companiei Pepsi

eco pepsi Ca sa nu fie mai prejos decat acerba concurenta a pietei de bauturi carbogazoase, compania Pepsi si-a deschis prima fabrica ecologica in China. Indiferent ca e vorba doar de o campanie de responsabilitate sociala sau de lupta pentru suprematie in mintea consumatorilor, pe 27 iunie a avut loc ceremonia de deschidere a fabricii verzi.

Uzina a fost deschisa in Chongqing si este prima fabrica ecologica creata vreodata in China. Costul constructiei este inclus intru-un buget de un miliard pus la dispozitie de compania Pepsi.

Cu ajutorul acestei fabrici , PepsiCo va reduce emisiile de gaze cu 3100 de tone, apa utilizata cu 100 000 de tone, iar energia per total ultizata de veche cladire din Chongqing, cu patru milioane de kilowati.

Cladirea nou creata foloseste cele mai avansate tehnologii detinand 35 de aparate special concepute pentru economisirea apei si energiei electrice. Un asemenea agrement va ajuta la reducerea apei folosite cu 22% si energiei cu 23%.

Pentru a salva apa se utilizeaza un sistem care foloseste apa folosita pentru curatenie in general siamenajari in locul apei potabile. Pentru a salva energia, 75% din suprafata cladirii este liminata natural, incluzand lucarna aflata la ultimul etaj al uzinei.

O gradina amenajata pe acoperis, izoleaza complexul de birouri economisiind energie pentru incalzirea si racirea cladirii.

Sursa: greenlaunches

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente