Toyota Prius cu panou solar, peste doua luni

Automobilele hibrid Toyota Prius din noua generatie sunt dotate cu acoperisuri solare. Acestea alimenteaza sistemele de ventilatie ale autoturismelor.
toyota prius
Potrivit cotidianului japonez “Nikkei”, urmatoarea generatie Toyota Prius va deveni primul vehicul de serie ce va dispune de panouri solare pentru furnizarea de energie. Ventilatoarele raman in functiune chiar daca masina este oprita si usile sunt blocate.

In felul acesta, in conditiile in care masina stationeaza in soare, temperatura este sub control, fara ajutorul sistemelor de aer
conditionat, ce consuma foarte multa energie.

Modelul va fi lansat in luna august a acestui an in Marea Britanie, potrivit cotidianului “The Telegraph”.Noul model beneficiaza de imbunatatiri fata de precedentul Prius. Autoturismul a ajuns la un record in ceea ce priveste aerodinamica. Masina ajunge la aceeasi viteza ca modelul mai vechi, dar cu un consum mai mic de combustibil. In plus, farurile sunt cu 17% mai eficiente.

Noua dotare insa va face ca masina sa fie comercializata la un pret cu 2.000 de euro mai mare decat pretul de baza. Acesta din urma se situeaza la aproximativ 14.000 de euro.

Hibridul Toyota Prius a castigat recent premiul pentru cel mai “verde” vehicul. De la lansare, Toyota a vandut peste un milion de masini.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente