Transportul animalelor, interzis pe timp de canicula

Transportul animalelor, interzis pe timp de canicula

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Neamt (DSVSA) recomanda crescatorilor si proprietarilor de animale sa ia masuri speciale pentru a asigura bunastarea si sanatatea animalelor.

Astfel, este interzis transportul animalelor in scop comercial sau alte scopuri, intre orele 11-19, precum si pasunatul sau folosirea lor la diverse munci. Proprietarii de animale trebuie sa adapteze programele de actiuni sanitare veterinare obligatorii, astfel incit sa nu produca un stres suplimentar animalelor. De asemenea, sursele de apa trebuie controlate pentru a se stabili daca nu sint contaminate.

Proprietarii si detinatorii de animale au urmatoarele obligatii: de a respecta masurile dispuse de autoritatile veterinare; de a lua masurile pentru protejarea animalelor de stresul termic asociat acestei perioade; de a asigura animalelor in permanenta apa potabila si la o temperatura adecvata pentru adapare; de a tine animalele in adaposturi corespunzatoare in intervalul orar recomandat; de a asigura animalelor hrana – aceasta va fi asigurata in cantitati mai mici decit cele normale, iar frecventa de administrare va fi mai mare; de a uda animele cu apa la intervale regulate, pentru a favoriza evaporarea si reducerea temperaturii corpului; de a uda podeaua – daca este posibil; de a anunta medicul veterinar in cazul aparitiei de mortalitati in rindul animalelor proprii sau aflate in grija proprie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente