Tineri ecologisti din Baia Mare pornesc cu plutele pe Somes

Tineri ecologisti din Baia Mare pornesc cu plutele pe Somes

Asociatia de Tineret pentru Protectia Mediului va organiza, in perioada 23-24 iunie, o coborare cu plutele pe raul Somes. Actiunea este organizata anual de catre tinerii ecologisti din Baia Mare si este finantata din resurse proprii. Organizatorii vor in acest fel sa constientizeze comunitatea baimareana si comunitatea rurala de-a lungul cursului raului Somes, dintre localitatile Somes Odorhei – Benesat (jud. Salaj) si Merisor (Maramures), de importanta reciclarii si dezvoltarii durabile. Perioada de pregatire a actiunii a inceput din 4 iunie, cand s-a inceput colectarea peturilor necesare confectionarii plutelor.

Tudor Naforeanu, reprezentant al Asociatiei de Tineret pentru Protectia Mediului, a precizat ca prin aceasta actiune inedita se urmareste tragerea unui semnal de alarma asupra fenomenelor rezultate din cauza incalzirii globale care au produs o serie de schimbari climatice pronuntate in Romania si nu numai.

In 23 iunie, va avea loc si un concurs de vaslit. De asemenea, se vor desfasura activitati de educatie ecologica. ”In prima zi se va parcurge distanta dintre localitatile Somes Odorhei si Benesat, unde va avea loc o actiune de constientizare a comunitatii locale de importanta reciclarii si a importantei fiecarui cetatean in procesul de dezvoltare durabila a societatii. Aici se va ramane pana a doua zi”, a mai precizat Naforeanu. Traseul cu plutele pe Somes va continua in dimineata zilei de 24 iunie, pana in localitatea Merisor.

Aproximativ 40 de persoane au fost implicate in activitatile de colectare a peturilor, de informare a publicului si de constructie a plutelor. Cele mai multe vor lua parte si la
Coborarea pe Somes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *