Tranzactie cu doua centrale eoliene din Romania si Bulgaria in valoare totala de 137,5 milioane euro

Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
Tranzactie cu doua centrale eoliene din Romania si Bulgaria in valoare totala de 137,5 milioane euro
Tranzactie cu doua centrale eoliene din Romania si Bulgaria in valoare totala de 137,5 milioane euro

Compania daneza Vestas a vandut doua centrale eoliene din Romania si Bulgaria catre LukErg – o asociere in participatiune pe baze paritare intre Lukoil Econergo si compania italiana Erg Renew, tranzactia avand valoarea totala de 137,5 milioane euro, se arata intr-un comunicat al firmei de avocatura Wolf Theiss, care a asistat tranzactia.

Centralele sunt situate in Romania (Gebeleisis, Galati) si in Bulgaria (Hrabrovo, Dobrici). Parcul eolian din Romania, Gebeleisis (70 MW), este complet operational de la inceputul acestui an si are o productie medie anuala de peste 165 GWh.

‘In aceste momente dificile pentru sectorul energiei regenerabile din Romania, este incurajator sa inchei o tranzactie prin care aproximativ 109 milioane euro au fost transferate in conturile entitatilor Vestas intr-o singura zi (…), dupa ce s-au efectuat alte plati si urmand a se achita si alte sume, toate insumand aproximativ 137,5 milioane euro’, a declarat Ileana Glodeanu, avocat M&A, care a coordonat echipa Wolf Theiss Gebeleisis.

Vestas decisese vanzarea celor doua proiecte intrucat dezvoltarea si detinerea de proiecte nu se incadreaza in modelul obisnuit de business al grupului. Tranzactia din Romania a fost finalizata la sfarsitul lunii iunie, plata celor 109 milioane euro fiind efectuata in 28 iunie.

Vestas beneficiaza de asistenta din partea Diviziei Unicredit Corporate and Investment Banking la vanzarea proiectelor sale speciale din Romania.

Vestas si firma de avocatura Wolf Theiss Bucuresti au o relatie comerciala indelungata, compania daneza primind asistenta juridica pentru un numar mare de proiecte in domeniul energiei regenerabile in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, inclusiv in legatura cu finantarea recent acordata de un consortiu de banci, in valoare totala de 1,2 miliarde euro, care a implicat 21 jurisdictii, incluzand si Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *