Traseul Prutului va fi monitorizat

Agentia pentru Protectia Mediului Botosani desfasoara in colaborare cu patru agentii din tara un proiect transfrontalier ce vizeaza un management comun pentru conservarea biodiversitatii in zona de granita. Astfel, Agentia botosaneana va primit o serie de echipamente necesare, precum binoclu, luneta, aparate de fotografiat. La ora actuala Agentia pentru Protectia Mediului se ocupa de partea de infrastructura, iar din aceasta iarna reprezentantii agentiei vor incepe observatiile in teren.

Proiectul este unul destul de important, avand in vedere ca reprezentantii APM vor avea posibilitatea sa ia contact cu cercetatori stiintifici pe domenii de biodiversitate. “Vom avea cea mai completa baza de date si se vor face niste harti de distributie a speciilor. Astfel, vom putea scoate chiar si un album cu pasarile care traiesc in judetul Botosani. Este un proiect interesant si cel mai mare ce este finantat sub umbrela Phare in zona de biodiversitate” , a declarat Sorin Grindei, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.

In cadrul acestui program sunt cuprinse patru agentii de mediu, respectiv Botosani, Iasi, Vaslui si Galati si are o valoare de 800 mii Euro. Astfel, tot traseul Prutului, de la nord si pana la varsare, va fi monitorizat.

Sursa: Jurnalul de Botosani

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente