„Trash Vortex Island” sau „Insula Gunoaielor”

  0
  505

  Mingi de fotbal, jocuri lego, batiste de hartie folosite sau chiar caiace abandonate alcatuiesc peisajul de pe „Trash Vortex Island”
  insula gunoaielor
  Oceanograful american Charles Moore apreciaza ca „insula” cantareste peste 100 de milioane de tone si ca ar fi fost nevoie de aproximativ 50 de ani ca aceasta „entitate plutitoare” sa ajunga la dimensiunile pe care le are in acest moment.
  Insula, de multe ori nevazuta, purtata fiind de curenti, atinge coastele californiene sau pe cele ale Insulelor Hawaii si matura toate gunoaiele care-i ies in cale, marindu-si dimensiunile de la o zi la alta.

  Un monstru din macrodeseuri

  Martorii oculari, printre care se numara si marinari sau proprietari de iahturi, povestesc, la randul lor, ca zaresc corpul grotesc al insulei miscandu-se pe ape si-l compara cu un animal viu, de proportii de necuprins cu ochiul liber.

  Karl David, oceanograf la Universitatea din Hawaii, spunea ca aproape orice lucru fabricat din plastic in America ultimilor 50 de ani poate fi gasit pe aceasta insula. Oceanograful mai spune ca din cauza faptului ca plasticul luceste, nu se pot obtine imagini clare din satelit de pe „Trash Vortex Island”, iar acest lucru nu face decat sa minimizeze acest dezastru ecologic, deoarece nu poate fi apreciat pericolul pe care il reprezinta.

  Specialistii sustin ca si sanatatea oamenilor este amenintata, deoarece pestii si animalele marine „inmagazineaza” in timp poluantii proveniti din plastic, ce nu pot fi distrusi prin fierbere.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.