Trei ambasade in Masivul Retezat

Trei ambasade in Masivul Retezat

Reprezentanþii in Romania a trei tãri au petrecut cateva zile de vis in zona montanã. Totul pentru a descoperi mai multe destinatii demne de a fi popularizate peste hotare

Mai multi diplomati straini au vizitat Muntii Retezat si imprejurimile acestuia in cadrul proiectului Wild Time implementat de Asociatia Agent Green.

Ambasadori din Venezuela, Emiratele Arabe Unite si Kazahstan au facut o incursiune incognito, timp de patru zile, in aceasta zona, cu scopul de a descoperi o destinatie ecoturistica neexplorata demna de a fi popularizata in randul turistilor si investitorilor din tarile pe care acestia le reprezinta.
Popas la Cheile Butii ori Sarmizegetusa
Un mic dejun in vecinatatea unei paduri virgine, un pranz la Castelul Corvinilor si o cina romantica intr-o pestera ocupata pe vremuri de daci au fost „tratatiile” pe care diplomatii straini le-au primit din partea organizatorilor. Intre mese s-au vizitat obiective precum cascada Lolaia, Sarmizegetusa, biserica din Densus – cea mai veche din sud-estul Europei, castelul din Carpati al lui Jules Verne si cheile Butii. „Coloana oficiala a oprit pentru scurt timp si la Targu – Jiu unde au fost admirate faimoasele lucrari ale lui Brancusi – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. Ziua de duminica a fost rezervata intalnirilor cu Administratia Parcului National Retezat, cu oficiali ai judetului Hunedoara de la prefectura si cu noii primari ai oraselor Hateg si Uricani”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.
Ambasadorii celor trei tari au fost foarte incantati de peisajele vazute in Retezat, de natura salbatica si de ospitalitatea oamenilor intalniti. „Mancarea locala de calitate aduce un plus de valoare zonei. Sunt convinsa ca venezuelenii se vor simti aici ca acasa”, a spus Excelenta Sa Zulay Coromoto Prieto de Rodriguez, ambasadoarea Venezuelei.
Muntii Retezat adapostesc ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de clima temperata a Europei. Zeci de mii de hectare cu paduri virgine, specii rare de flora si de fauna si peisaje spectaculoase de neegalat sunt inca neexplorate de milioane de ecoturisti din lume aflati in cautare permanenta de noi destinatii.
Ecoturism pentru bunastarea comunitatilor locale
Potrivit Agent Green, viziunea proiectului Wild Time este o lume in care ecoturismul reuseste sa contribuie decisiv pentru realizarea armoniei intre natura virgina, vizitatorii ei si bunastarea comunitatilor locale. „Veniturile de la turisti raman la furnizorii locali de servicii, iar profitul este directionat in proiecte si campanii de protejarea mediului si pentru amenajarea obiectivelor in vederea cresterii atractivitatii ecoturistice. Prin proiectul nostru ne propunem de asemenea sa aducem un plus de valoare imaginii Romaniei pe plan international”, a afirmat Gabriel Paun , presedintele Agent Green. Proiectul Wild Time este finantat prin intermediul programului „Green Entreprenorship”, initiativa comuna a Romanian-American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *