Trei milioane de euro pentru parcurile naturale ale Dunarii

Uniunea Europeana deblocheaza 2,8 milioane de euro pentru un proiect de prezervare a parcurilor naturale ale Dunarii, transmite AFP. Ieri, la Viena, s-a semnat un acord de cooperare intre opt state din spatiul dunarean, printre care si Romania, care vor desfasura impreuna campania de conservare a biosferei fluviului. Bugetul de 2,8 milioane de euro este alocat pentru primii trei ani.

“Dorim sa reamintim ca Dunarea face parte din patrimoniul comun al Europei”, a spus Carl Manzano, directorul parcului natural austriac Donau-Auen si, totodata, purtatorul de cuvant al proiectului Danubeparks.

Cel mai lung fluviu european si artera comerciala de mare importanta, Dunarea este amenintata de prejudiciile aduse de traficul fluvial si de industrializarea raurilor sale, potrivit Danubeparks.

Fiecare parc natural va desemna un responsabil de proiect, rolul sau fiind de a coordona cooperarea cu parcurile-partenere. Un alt domeniu unde se fac planuri de colaborare este ecoturismul. Statele participante sunt: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria si Romania. La program nu participa Moldova si Ucraina, si ele state riverane Dunarii.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente