Trei noi gene ar putea duce la crearea tratamentului-minune pentru cancer

0
354
Trei noi gene ar putea duce la crearea tratamentului-minune pentru cancer
Trei noi gene ar putea duce la crearea tratamentului-minune pentru cancer

Vietile celor care sufera de cancer la san ar putea fi salvate, dupa ce trei noi gene ale bolii au fost descoperite de cercetatorii britanici, potrivit dailymail.co.uk.
Descoperirea lor a dat cercetatorilor o pista noua in domeniul tratamentelor impotriva cancerului mamar. Acestia sunt optimisti si cred ca noile medicamente ar putea aparea pe piata in doar cinci ani.

Important este ca noile medicamente ar putea ataca boala in mod diferit fata de cele disponibile astazi, dand rezultate acolo unde terapiile actuale dau gres.

In timpul unui studiu care a durat cinci ani, cercetatorii au analizat ADN-ul a 104 pacienti diagnosticati cu cancer la san, cei mai multi fiind de origine britanica. Toate femeile care au luat parte la acest studiu aveau ceea ce se numeste „cancer mamar provocat de estrogen-receptor”.

Acesta este cel mai comun tip de cancer mamar, provocat de hormoni si prezent in patru dintre cele cinci tipuri de tumori la san. Pina astazi, se credea ca cele mai multe forme de cancer mamar erau provocate de fluxul de estrogen, hormonul sexual feminin.

Cele mai multe dintre actualele tratamente care combat cancerul la san, printre care si „Tamoxifen” (medicamentul cel mai folosit pentru tratarea acestei maladii), actioneaza oprind fluxul de estrogen. Cu toate acestea, tumorile devin adesea rezistente la tratament, permitand cancerului sa se formeze din nou sau chiar sa se raspandeasca in organism.

Cele trei gene descoperite opereaza in afara receptorului de estrogen, asadar nu sunt afectate de tratamentul cu „Tamoxifen” sau alte medicamente care actioneaza in acelasi mod. Descoperirea lor ar putea salva cele 8.000 de victime anuale ale cancerului mamar provocat de estrogen-recepor in Marea Britanie. Cercetatorii au inceput deja sa lucreze la crearea unor noi medicamente care sa salveze aceste vieti.

Cercetatorul profesor Mitch Dowsett afirma: „Aceasta cercetare este interesanta deoarece ne arata ca desi principala cauza a cancerului de san hormonal este receptorul de estrogen, sunt altele in imediata apropiere care par sa influenteze dezvoltarea cancerului la san. Acum trebuie sa intelegem mai bine cum functioneaza impreuna si cum le putem folosi pentru a salva vietile femeilor cu cancer mamar.”

Cancerul la san este cea mai raspandita forma de cancer din Marea Britanie si una din opt femei sunt diagnosticate cu ea in timpul vietii. In Romania, 6.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer mamar, acesta fiind cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.