Trenul electric cu panouri solare pe acoperis

Trenul electric cu panouri solare pe acoperis
Trenul electric cu panouri solare pe acoperis

Inginerii din Ungaria testeaza primul tren electric din lume cu panouri solare pe acoperis. Dezvoltatorii sunt atat de increzuti in caracteristice ecologice ale noului mijloc de transport, ca au ales ca terenul sa fie testat in rezervatia nationala.
” Willy ” – primul tren din lume care functioneaza pe panouri solare. Potrivit dezvoltatorilor, astfel de trenuri vor muta de pe sine toate trenurile electrice conventionale din Europa, deoarece sunt mai ecologice.

Emisii de la trenul inovator in mediul inconjurator – un zero absolut. Nu este de mirare ca terenul de testare pentru ” Willy ” a devenit Parcul National Ipoy Dunarea.

Vagonul, verde in toate privintele, este doar un prototip. Cu ajutorul lui oamenii de stiinta din Ungaria testeaza mai multe inovatii de economisire a energiei, cum ar fi sistemul de recuperare a energiei cinetice. Franand pe pante, „Willy” acumuleaza energia pe care mai tarziu o foloseste pentru a accelera. Acest lucru, impreuna cu panourile solare instalate pe acoperis, ajuta trenului sa-si asigure energie pentru toata ziua, chiar si in vreme noroasa.

Dar in viteza, „Willy” cedeaza trenurilor electrice conventionale: el accelereaza pana la 25 kilometri pe ora. Conform dezvoltatorilor, aceasta este viteza ideala pentru caile ferate cu ecartament ingust la viraje abrupte. Inginerii sunt mult mai preocupati de problema costului ridicat de functionare. Acum expertii calculeaza deviza de cheltuieli precisa si costul de economii la astfel de trenuri „verzi”. Si daca verdictul economistilor va fi pozitiv, inginerii maghiari intentioneaza sa construiasca pentru „Willie” un frate mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *