Tribul rupt de lume din Amazon a disparut dupa un atac armat al traficantilor de droguri

Tribul rupt de lume din Amazon a disparut dupa un atac armat al traficantilor de droguri

Unul dintre ultimele triburi care nu au luat contact cu civilizatia, descoperit in padurea amazoniana la inceputul acestui an, a disparut, marti, fara urma, dupa un atac armat al traficantilor de droguri peruani.

Niciunul dintre indienii din tribul de la granita Braziliei cu Peru nu a mai fost de gasit. Garzile braziliene care le protejau teritoriul au fost invinse de traficantii inarmati de droguri, iar postul lor de paza a fost distrus, scrie Daily Mail.

Oficialii FUNAI, agentia guvernamentala care se ocupa de protejarea triburilor de indieni, au gasit o sageata rupta infipta intr-un rucsac al unuia dintre atacatori si au tras concluzia ca atacul i-a speriat pe membrii tribului care este posibil sa se fi refugiat intr-o alta locatie.

„Avem motive sa credem ca peruanii i-au determinat sa plece. Suntem ingrijorati pentru starea lor”, a comentat Carlos Travassos, sef al departamentului guvernamental care se ocupa de populatiile indiene din Brazilia.

Oficialul brazilian sustine ca disparitia acestui trib ar fi una dintre cele mai mari lovituri primite in ultimele decenii de indieni care nu au luat contact cu civilizatia. „Este o catastrofa”, sustine Travassos.

Autoritatile braziliene sustin ca au deja un suspect pentru atacul de pe teritoriul in care locuia tribul. Politia a arestat un cetatean portughez, deportat in luna martie pentru trafic de droguri. Recent, postul de paza de la granita raporta ca portughezul este posibil sa se afle din nou in zona. De asemenea, in padure au putut fi vazute mai multe persoane straine inarmate cu mitraliere si pusti.

Tribul a ajuns pe prima pagina a ziarelor dupa ce a fost descoperit prin satelit la granita dintre Brazilia si Peru. Membrii tribului au fost apoi fotografiati din elicopter vopsiti in rosu, locuind in colibe, cultivand manioc si papaya. Oficialii brazilieni i-au tinut de la inceputul acestui an sub supraveghere, dar nu i-au fortat sa ia contact cu locuitorii.

De altfel, membrii acestor triburi sunt extrem de vulnerabili la bolile oamenilor din civilizatie, deoarece nu au dezvoltat imunitate la virusii si bacteriile din afara teritoriului lor din padure. Tribul din padurea amazoniana este unul din cele 100 din toata lumea, care nu au avut contact cu lumea civilizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *