Tribunalul Sibiu se pronunta pe cererea de restituire a 43.000 de hectare facuta de prietenul lui Viorel Hrebenciuc

Tribunalul Sibiu se pronun?? pe cererea de restituire a 43.000 de hectare f?cut? de prietenul lui Viorel Hrebenciuc
Tribunalul Sibiu se pronunta pe cererea de restituire a 43.000 de hectare facuta de prietenul lui Viorel Hrebenciuc
Tribunalul Sibiu se pronunta pe cererea de restituire a 43.000 de hectare facuta de prietenul lui Viorel Hrebenciuc

Tribunalului Sibiu urmeaza sa se pronunte maine in dosarul retrocedarilor de paduri in cazul Gheorghe Paltin Sturdza, dupa ce avocatii apararii au invocat mai multe exceptii si au depus concluziile.

Tribunalus Sibiu urmeaza sa se pronunte in dosarul retrocedarilor de paduri, dupa ce avocatii apararii au invocat mai multe exceptii si au depus concluziile. Cauza are ca obiect cererea de revizuire a Deciziei civile 231/R/2012 pronuntata de Tribunalul Covasna, dosar stramutat la Tribunalul Sibiu. Comisia judeteana de fond funciar Bacau si Directia Silvica Bacau solicita revizuirea deciziei judecatorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului mostenitor, Gheorghe Paltin Sturdza, urmas al lui Dimitrie Sturdza care a fost proprietar a zeci de mii de hectare de padure in Moldova, 43.000 de hectare de padure.

Grupul lui Hrebe

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca, incepand cu 24 iunie 2013, inculpatii Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Dan Costin Bengescu si Andrei Hrebenciuc au constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), care urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.

Rolul lui Andrei Hrebenciuc

„In baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu suspectii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor, sa incheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Dan Bengescu pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau”, se spune intr-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *