Tulcea, pe primul loc in agricultura ecologica

Tulcea, pe primul loc in agricultura ecologica

„La Tulcea merge foarte bine agricultura ecologica, au crescut suprafetele si suntem acum la aproape 32 de mii de hectare suprafata inregistrata in agricultura ecologica, de asemenea, avem si 31 de mii de capere de ovine, 80 de mii de capete de bovine, sase mii de familii de albine. Suntem, se pare, in continuare pe primul loc ca si suprafata inregistrata de agricultura ecologica. De obicei, cerealele le preiau firmele care fac procesare cu produse din agricultura ecologica, la fel si carnea, laptele care sunt preluate de firmele care au autorizare pe prelucrare produse ecologice”, a declarat directorul Raileanu.
Potrivit aceleasi surse, in anul 2010 isi desfasurau activitatea la Tulcea, 162 de operatori, dintre care in productia vegetala 112 operatori, in productia animaliera un singur operator si in apicultura, 40 de operatori. De asemenea, in acvacultura sunt 5 procesatori, 2 comercianti si un exportator.
In ceea ce priveste situatia suprafetelor si a efectivelor de animale in agricultura ecologica, la Tulcea erau inscrise, la sfarsitul anului trecut, aproape 27 de mii de hectare, dintre care 16 mii se afla in conversie si 10 mii de hectare sunt deja certificate ecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *