Tulcea: Peste 30.000 de hectare sunt cultivate in sistem ecologic

0
402
Tulcea: Peste 30.000 de hectare sunt cultivate în sistem ecologic
Tulcea: Peste 30.000 de hectare sunt cultivate in sistem ecologic
Tulcea: Peste 30.000 de hectare sunt cultivate in sistem ecologic

Judetul Tulcea se mentine in topul judetelor cu suprafete mari incluse in agricultura ecologica, numarul operatorilor fiind in crestere.

Potrivit datelor comunicate de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), in momentul de fata 320 de operatori din judet practica agricultura ecologica, 301 dintre acestia cultivand o suprafata totala de 34.200 de hectare.
„Cele mai intinse suprafete sunt in zona Mahmudia-Murighiol, Frecatei si Luncavita, prima zona mentionata fiind promotorul agriculturii ecologice din judet. In acest domeniu, predomina suprafetele cultivate cu cereale si oleaginoase, floarea-soarelui, rapita si in”, a spus directoarea DADR, Georgeta Nita.

Din cei 320 de operatori din agricultura ecologica, 65 detin 8.790 de familii de albine, iar alti 11 au unitati de productie pentru acvacultura, acestia inscriindu-se pentru prima data in circuitul ecologic anul trecut.
Potrivit DADR, in anul 2008, in judet existau 116 operatori economici in domeniu, iar in anul urmator au functionat 182 de operatori si au aparut primii trei procesatori de produse bio, doi comercianti si un exportator.
In anul 2010, in judet au functionat 161 de operatori, iar numarul procesatorilor a fost de cinci, iar anul trecut, in domeniul agriculturii ecologice din judetul Tulcea numarul operatorilor inregistratia a ajuns la 264.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.