Turbine eoliene montate pe stalpii de electricitate

0
292

Proiectul premiat de revista americana „Metropolis” elimina necesitatea construirii unei infrastructuri noi. Designerii francezi au conceput un proiect, denumit Wind-It, care presupune instalarea turbinelor eoliene pe stalpii de electricitate.
turbine eoliene
Castigatorul competitiei de design „Next Generation” de anul acesta, lansata de revista americana Metropolis, este un proiect ce propune integrarea turbinelor eoliene pe stalpii de electricitate existenti deja, informeaza site-ul metropolismag.com.

Proiectul, denumit Wind-It, presupune amplasarea turbinelor pe stalpii ce sustin cablurile electrice, eliminand astfel necesitatea construirii unei infrastructuri noi. Wind-It raspunde uneia dintre cele mai mari provocari ale dezvoltarii energiei eoliene, si anume aceea a amplasarii turbinelor. Conceptul a fost gandit de designerii francezi Nicola Delon si Julien Choppin si de inginerul Raphael Menard.

Proiectul Wind-It recomanda folosirea infrastructurii existente. De exemplu, cei peste 250.000 de kilometri de cabluri electrice din SUA ar putea fi utilizati pentru localizarea turbinelor. Astfel ar fi rezolvata problema conectarii partii de generare a electricitatii cu transmisia ei.

Mai multa energie eoliana

Autorii proiectului propun instalarea turbinelor eoliene pe stalpii de electricitate existenti sau, in cazul in care infrastructura este defecta sau de rezerva, construirea de noi stalpi.

Proiectul vine la momentul potrivit pentru Franta, care spera sa-si extinda capacitatea de a produce energie eoliana de pana la cinci ori mai mult fata de nivelul actual pana in 2020. Energia eoliana este sursa de energie cu cea mai rapida crestere in ultimii ani.

Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timpul in care functioneaza, acest procent crescand iarna, cand vanturile sunt mai puternice. Se crede ca potentialul tehnic mondial al energiei eoliene poate sa asigure de cinci ori mai multa energie decat cea consumata acum.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.