Turcia vrea sa construiasca 23 de reactoare nucleare pina in 2023

Turcia vrea sa construiasca 23 de reactoare nucleare pina in 2023contruiasca centrale nucleare in Europa

Turcia, tara care in prezent nu are nicio centrala nucleara, si-a propus sa construiasca “cel putin 23 de reactoare nucleare pina in anul 2023”, a declarat marti ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, transmite Xinhua.

Luind cuvintul la Forumul Economic Mondial, organizat la Istanbul, Taner Yildiz a precizat ca planurile autoritatilor vizeaza constructia de centrale nucleare in trei regiuni ale Turciei. “Sintem o tara fara nicio centrala nucleara. Cu toate acestea, sintem hotariti sa construim centrale nucleare”, a declarat Taner Yildiz. Ministrul turc al Energiei a adaugat ca cel putin jumatate din toate centralele nucleare din lume se afla in trei state (SUA, Franta si Japonia). “Putem face o legatura intre dezvoltarea unei tari si numarul de centrale nucleare pe care le opereaza”, a subliniat Taner Yildiz.

Turcia a ajuns deja la un acord cu grupul rus Rosatom pentru constructia primei centrale nucleare din Turcia in apropiere de orasul Mersin, pe coasta Marii Mediterane. Obiectivul Turciei este constructia mai multor astfel de centrale pentru a reduce dependenta de importurile de petrol si gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *