Turistii evita Clisura Dunarii. Au si de ce!

Patrimoniul Parcului Natural Portile de Fier este supus in continuare agresiunilor smecherilor care construiesc fara sa respecte nicio regula, iar turistii lasa dezastru in urma lor. Infrastructura de vizitare a obiectivelor turistice este si ea la pamant.Clisura Dunarii

Voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera si membrii Asociatiei Speo Caras au realizat o monitorizare alternativa a starii factorilor de mediu si biodiversitatii din zona Parcului Natural Portile de Fier, pe cursul Dunarii, intre localitatile Bazias si Dubova, concluziile lor demonstrand de ce evita turistii mirifica lume a Clisurii.

Ecologistii au intalnit pe traseul studiat o multime de agresiuni impotriva mediului. De la bun inceput, pe teritoriul rezervatiei naturale Balta Nera – Dunare, in zona golfului de la intrarea fluviului in tara, au fost identificate tone de ambalaje din plastic. Mai grav, in interiorul rezervatiei naturale Balta Nera – Dunare au fost intalnite autoturisme de teren ale Politiei de Frontiera, lucru care demonstreaza ca nici macar cei care ar trebui sa aplice legea nu o respecta.

Infrastructura de vizitare este inexistenta
In zona umeda Divici – Pojejena se executa lucrari de excavatii si terasamente. La punctul turistic Pestera Gaura cu Musca, din rezervatia naturala Pestera cu Apa – Valea Polevii, situata pe teritoriul comunei Coronini, nu exista panouri de informare, trepte si balustrade. Calea de acces in pestera prezinta riscuri mari de accidentare pentru vizitatori”, precizeaza Cornel Popovici Sturza, presedintele GEC Nera. La fel de rudimentara este si infrastructura de vizitare a traseului ecoturistic Ciucaru Mare din rezervatia naturala Cazanele Mari – Cazanele Mici. In aceste conditii, turistii au toate motivele sa evite o zona de-a dreptul mirifica, dar de care unii isi bat joc.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente