Turnu Severin: Severinenii sunt deranjati de mizeria si mirosul gunoaielor

Gunoaiele aruncate in jurul blocului au devenit insuportabile pentru localtari. De la inceputul anului si pana in prezent, Politia Comunitara a municipiului Drobeta a aplicat 52 de sanctiuni pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public.mirosul gunoaielor

Desi au trecut 3 ani de la aderarea Romanie la Uniunea Europeana, curatenia din Drobeta Turnu Severin nu se ridica la standardele europene. Zilnic se poate observa cum in jurul pubelelor din oras, se strang plasele de gunoi, aliniate una langa alta. Poate trecatorii nu ar fi atat de deranjati optic de gramezile de gunoi cat sunt de mirosul acestora, deoarece odata cu incalzirea vremii, aceste gunoaie au prins un miros insuportabil.

“Ma deranjeaza mizeria si mirosul de gunoaie de pe strazi. Cand merg sa duc gunoiul, simt ca imi vine sa vomit. E strigator la cer! Am locuit cativa ani intr-un oras din Spania, dar niciodata nu am patit asa ceva. Cei de acolo nu au gunoi? Sau al lor nu miroase?!” spune Ana Maria Vasile, localnica.

Interzicerea aruncarii resturilor menajere, a gunoaielor, dar si consumarea semintelor pe domeniul public este stipulata in Hotararea de Consiliu Local numarul 11 pe anul 2008. Cei care incalca aceasta lege risca sa fie sanctionati cu amenda contraventionala cuprinsa intre 200 si 500 de lei.

Amenzile s-au injutatatit in 2010

Din luna ianuarie si pana in prezent, agentii Serviciului Public de Politie Comunitara al municipiului Drobeta-Turnu-Severin au aplicat 52 de sanctiuni pentru aruncarea gunoaielor, a resturilor menajere sau a altor reziduri pe domeniul public. Cuantumul amenzilor aplicate se ridica la 7900 de lei. Cei mai norocosi, zece din cei 52 au scapat doar cu avertismente
“Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009 se constata o scadere a acestor contraventii. Daca anul trecut s-au aplicat amenzi in cuantum de 13.600 de lei, in 2010 valoarea totala a amenzilor aproape ca s-a injumatatit”, a declarat Luria Martuica, purtator de cuvant al Serviciului Public de Politie Comunitara Drobeta-Turnu-Severin.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente