Platformele de gunoi amplasate in cartierul Micalaca devin pericol public

Primaria rade garajele improvizate din cartierele aradene pentru a ridica zeci de platforme gospodaresti. In cartierul Micalaca, doua astfel de constructii pun in pericol sanatatea copiilor, fiind ridicate langa o scoala si un parc de joaca.platforme de gunoi

Gandita pentru a rezolva problema gunoaielor din oras, amenajarea platformelor de gunoi in cartierul Micalaca isi arata “coltii” la nici un an de cand acestea au fost amplasate.

“Nu stiam de existenta lor. In orice caz, va fi luata ca si sesizare si va trebui sa mergem sa vedem mai exact despre ce e vorba, pentru ca totusi, este vorba despre locuri frecventate de copii, iar acestia sunt cei mai expusi”, a declarat Cristina Cioroboiu, inspector in cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad.

Una dintre controversatele platforme, ridicata la nici patru metri de curtea Scolii Generale Nr. 22 “Caius Iacob”, ii pune in dificultate pe profesorii institutiei, mai ales ca elevii sunt nevoiti sa-si tina orele de sport in apropierea gunoaielor.

“Pe noi nu ne-a intrebat nimeni cand a fost construita platforma cu pricina. Tot ce au putut spune cei de la primarie e ca aceasta e in afara scolii, pe domeniul public. Va dati seama ca ne temem pentru copiii scolii, dar nu mai depinde de noi, pentru ca noi nu putem face absolut nimic in acest sens”, a declarat in aceasta dimineata directorul scolii, Iustin Barna.

Primaria evita un raspuns

Pentru majoritatea aradenilor, gunoiul a devenit o corvoada zilnica, dar municipalitatea se lauda cu solutii si cu experienta in managementul deseurilor.

“Experienta a demonstrat eficienta acestor platforme. Nu este nicio problema din punct de vedere al sanatatii publice. Amplasamentele au fost alese atat pentru a corespunde normelor de sanatate publica, dar si pentru a permite accesul oamenilor mai usor la platformele respective”, a spus Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei Arad.

Aceasta a mai precizat ca noile constructii sunt igienice si sunt echipate cu sisteme de canalizare, chiar daca, pe timp de ploaie, accesul la platformele respective este restrictionat de balti si noroaie.

“As vrea sa citesc mai multe materiale despre zonele murdare si neingrijite” – Olimpia Putea, croitoreasa

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente