Incalzirea globala, ceva natural pentru unele persoane

0
453

Aproape o persoana din zece crede ca incalzirea globala face parte dintr-un ciclu natural si ca nu avem de ce sa ne facem griji, se arata intr-un sondaj realizat la nivel global si citat de Reuters.schimbari climatice

Chiar daca o treime dintre respondeti, din cei peste 13.000 de participanti, au declarat ca sunt foarte ingrijorati de schimbarile climatice, totusi 9% au declarat ca nu sunt ingrijorati, un procent mai mare decat acum doi ani.

„Problema schimbarilor climatice si-a continuat drumul abrupt. Conferintele globale ce au fost organizate abia au reusit sa aduca oamenii la un consens, in timp ce unele studii de specialitate au fost puse sub semnul intrebarii. Nimeni nu a explicat clar oamenilor din intreaga lume ce inseamna aceste schimbari climatice”, a declarat Steve Garton, de la compania ce a realizat sondajul, Synovate.

Circa doua treimi din respondentii din China, Columbia si Ecuador au declarat ca sunt ingrijorati din cauza incalzirii globale, in timp ce 90% dintre cei intervievati cred ca ajutorul privind reducerea schimbarilor climatice ar trebui sa vina din partea unor companii.

O treime dintre subiecti cred ca oamenii sunt de vina pentru ceea ce se intampla acum cu mediul inconjurator, cu toate ca masinile si avioanele nu sunt vazute ca fiind daunatoare. Printre lucrurile care au contribuit la incalzirea globala au fost enumerate despaduririle, utilizarea energiei, deseurile si cresterea populatiei.

Majoritatea persoanelor participante la sondaj au recunoscut ca incearca sa faca ceva pentru a combate schimbarile climatice, precum salvarea energiei sau reducerea consumului de apa si reciclarea gunoiului.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.