Turul Greenpeace de promovare a energiei regenerabile a ajuns la Cernavoda

Voluntarii Greenpeace au discutat in primele trei zile ale campaniei cu peste 3.000 de persoane despre energia regenerabila si le-au aratat cum functioneaza panourile solare, turbinele eoliene si instrumentele de gatit pe baza de energie solara, potrivit unui comunicat al organizatiei de mediu.
greenpeace
“Autoritatile locale din orasele vizitate (Bucuresti si Mamaia) au fost deschise fata de aceasta inititiva. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu jandarmeria si politia, care la Cernavoda au impanzit locul in care ne aflam, sustinand ca evenimentul era ilegal, desi noi aveam autorizatie de la Primaria Cernavoda, iar taxa pentru organizare solicitata in acest sens de primarie fusese achitata”, a declarat coordonatorul campaniei in Romania, Crisanta Lungu.

Greenpeace va continua turul de promovare a energiei regenerabile in orasele Brasov (Piata Sfatului – 15 iulie), Cluj-Napoca (Parcul Central – 17 si 18 iulie) si Timisoara (Piata Traian – 19 iulie).

“Ne-am dorit foarte mult sa fim prezenti si la Sibiu, dar nu am primit aprobare din partea primariei. Nu ni s-a comunicat niciun motiv, desi am insistat sa gasim o solutie de comun acord”, a mai spus reprezentanta Greenpeace.

Conform legislatiei europene, care a fost aprobata in luna aprilie a acestui an, toate statele membre au obligatia de a creste cota de energie regenerabila pana in anul 2020. Romania trebuie sa creasca aceasta cota din domeniul electricitatii, producerii de caldura si din transport, cu 6 puncte procentuale, de la circa 18%, folosind aproape exclusiv hidroenergie si biomasa.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente