U4energy – “Europa energiilor inteligente”

U4energy - "Europa energiilor inteligente"

Scoala cu clasele I-VIII Nr. 156 “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, sector 6 din Bucuresti este inscrisa in proiectul Comisiei Europene, U4energy alaturi de alte 26 de tari. U4energy este o initiativa finantata prin programul “Europa energiilor inteligente”.

In cadrul acestui proiect, ne-am propus sa realizam o campanie, cu titlul “Economisirea energiei – un mod de viata” , prin care sa crestem gradul de constientizare a membrilor comunitatii locale in ceea ce priveste eficienta energetica.

Prin activitatile si actiunile realizate, promovam mesajul referitor la optimizarea consumului de energie sub sloganul: “Consuma-ti energia economisind energie!”.

Elevii sunt incurajati sa identifice metode de a creste eficienta energetica, si sa prezinte aceste metode prin actiuni desfasurate in cadrul comunitatii locale. Astfel, elevii au realizat pliante si afise care prezinta caile gasite de ei pentru optimizarea consumului energetic si care pot fi aplicate in fiecare gospodarie.

Pentru a atrage atentia asupra economiilor indirecte de energie care pot fi realizate prin gestionarea corespunzatoare a resurselor si a deseurilor, elevii au realizat felicitari si martisoare din materiale refolosibile. Acestea au fost prezentate in cadrul Targului Martisorului de la Muzeul Taranului Roman. O parte dintre ele se regasesc in pliantul realizat, iar fotografiile lor se afla pe site-ul proiectului.

Momentele desfasurarii activitatilor de la Muzeul Taranului Roman, Muzeul Deseurilor si din Parcul Herastrau au fost alese astfel incat impactul asupra comunitatii locale sa fie maxim (aflux ridicat de vizitatori – Targul Martisorului; zile cu semnificatie deosebita – Ziua Pamantului). In aceste activitati elevii au impartit pliantele si afisele realizate, oferind si sfaturi legate de economisirea energiei.

In prima activitate desfasurata in cadrul comunitatii locale a fost realizat si un sondaj cu privire la aplicarea in practica a masurilor de economisire a energiei. Rezultatele sondajului sunt prezentate pe site-ul proiectului, realizat tot de elevi, (http://sc156.weebly.com/).

Pentru cresterea vizibilitatii activitatilor din cadrul proiectului, a fost implicata mass-media. Astfel, in data de 22 aprilie 2011, in cadrul emisiunii Obiectiv Romania, a fost difuzata la Radio Romania Actualitati o stire referitoare la proiectul nostru si activitatile realizate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente