Ucraina prelungeste termenul pentru constructia canalului Dunare-Marea Neagra

Implementarea unui proiect de constructie a canalului de mare adancime Dunare-Marea Neagra, in partea ucraineana a Deltei, a fost extinsa pana in 2011, a anuntat Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor de la Kiev, citat de Ukrinform, in pagina electronica.canalul dunare marea neagra

Potrivit unei rezolutii a Cabinetului din data de 11 noiembrie, implementarea proiectului nu presupune costuri suplimentare din partea bugetului de stat. Suma suplimentara necesara finantarii in 2009 este echivalenta cu finantarea efectiva a canalului prevazuta in bugetul companiei de stat Delta-Lotsman SE pentru 2009.

Fondurile pentru 2010-2011 vor fi luate in considerare de UkrMorRichFlot (Departamentul statului pentru transporturi maritime si fluviale-n.r.) in redactarea proiectului de buget pentru Delta-Lotsman SE. Prima parte a canalului a fost deschisa la 26 august 2004. Lungimea sa este de 172,36 kilometri, iar lungimea canalului artificial extins catre mare este de 3,4 kilometri.

Latimea canalului la fundul apei va fi de 85 de metri in sectorul rectiliniu, si de 100 de metri in cel curbat. Canalul traverseaza teritoriul rezervatiei biosferei Dunarii, care face parte dintr-o retea globala a rezervatiilor in patrimoniul UNESCO.

Canalul de mare adancime Dunare-Marea Neagra asigura o cale de navigare in doua sensuri, 24 de ore din 24.

Sursa: Mediafax

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente