UDMR si autonomia defrisarii

UDMR si autonomia defrisarii
UDMR si autonomia defrisarii

Din caracatita retrocedarilor de paduri lipsesc liderii UDMR, cunoscuti ca mari latifundiari si la fel de mari defrisatori. Prevad inca de pe acum ca imediat ce UDMR va intra in vizorul DNA, vom avea un atac ”etnic” la adresa justitiei romane care va fi acuzata de atac la adresa comunitatii maghiare. Deocamdata, UDMR este singurul grup infractional organizat ferit de justitie. Au cazut sforarii din toate partidele, numai UDMR zburda.

Insistenta cu care Kelemen Hunor ataca statul national unitar roman, ca si proiectul de autonomie teritoriala pot fi intelese si ca un scut pervers in fata justitiei. De indata ce liderii sau potentatii UDMR vor ajunge in fata justitiei, statul roman va fi acuzat ca ii ponegreste si vaneaza pe liderii formatiunii din motive etnice, iar nu pentru fapte de coruptie. Organismele europene vor fi bombardate cu plangeri despre ”genocidul” la care este supusa comunitatea maghiara pentru ca drujbele din UDMR trebuie sa raspunda in fata legii.

Numai ca pacaleala nu mai tine. Zece apropiati ai lui Viktor Orban sunt deja pe lista neagra a SUA si li s-a interzis accesul pe teritoriul american, la fel ca potentatilor lui Putin, asa incat cararile extremismului maghiar spre Washington sunt inchise. Si atunci, unde se va mai plange Hunor ca UDMR nu are corupti, ci vajnici luptatori pentru binele maghiarilor?

Sper ca autoritatile romane sa nu mai cedeze de aceasta data, asa cum au facut-o in trecut. Procesele impotriva coruptiei nu sunt procese politice, ci procese vitale pentru supravietuirea statului roman. Iar procesele impotriva retrocedarilor false din Transilvania nu lovesc in buna convietuire dintre etnii, ci in dulcea furaciune la care s-au dedat grofii UDMR de multi ani.

Asadar, autonomia pentru care lupta liderii UDMR s-a realizat deja: au defrisat si au furat tot ce au putut in Transilvania autonomi de legile statului roman. Acum ramane de vazut daca bratul legii le va anula imunitatea supra-statala de care s-au bucurat in toti acesti ani.

Si se mai ridica o intrebare: cum va calcula insa justitia prejudiciul adus de defrisari? Numai in valoarea masei lemnoase jefuite? Dar pentru inundatiile si pierderile de vieti omenesti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrisari cine plateste?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente