Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a semnat marti contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul de management integrat al deseurilor solide in judetul Giurgiu, in valoare de 26,76 milioane euro, din care finantarea nerambursabila de la UE va fi de 19,66 milioane euro. colectare deseuri

Pe 8 octombrie, Ministerul Mediului anunta ca Bruxelles-ul a aprobat un nou proiect de management integrat al deseurilor, finantat din fonduri UE, prin care vor fi inchise depozitele urbane de deseuri neconforme din judetul Giurgiu, valoarea totala a investitiei depasind 26 milioane euro fara TVA.

Prin acest proiect vor fi construite un depozit judetean de deseuri la standarde europene, o statie de sortare a deseurilor si o statie de compostare, toate situate in localitatea Fratesti, precum si alte facilitati de colectare a deseurilor (platforme si centre de colectare). De asemenea, vor fi inchise si ecologizate doua depozite urbane de deseuri neconforme situate in localitatile Giurgiu si Bolintin Vale si vor fi achizitionate echipamente de colectare a deseurilor.

Finantarea nerambursabila de la bugetul de stat va fi de 4,4 milioane euro, iar contributia financiara de la bugetele localeva fi de 2,67 milioane euro.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.