UE acorda premii pentru liniste VEZI HARTA POLUARII FONICE DIN ROMANIA SI UE

  0
  461
  Harta poluării fonice în România
  Harta poluarii fonice in Romania
  Harta poluarii fonice in Romania
  Harta poluarii fonice in Romania

  In cadrul unei ceremonii desfasurate la inceputul saptamanii la Londra, Agentia Europeana de Mediu (EEA), alaturi de Societatea pentru Diminuarea Zgomotelor (NAS) a anuntat un nou premiu european pentru poluare fonica, care va recunoaste solutiile inovative pentru rezolvarea problemelor fonice.

  Agentia Europeana de Mediu (EEA) a publicat si un studiu despre impactul poluarii fonice asupra sanatatii.

  Poluarea fonica afecteaza o mare parte din europeni.Aproximativ 56 de milioane de oameni sunt expusi zgomotelor excesive cauzate de trafic, in orasele mari ale Europei. Expunerea la zgomotele nedorite poate duce la stres si poate interfera cu activitatii de baza zilnice, precum somnul, odihna si studiul. Expunerea prelungita duce insa la probleme si mai grave de sanatate, precum hipertensiune si boli cardiovasculare.

  NAS a acordat in ultimi 10 ani „premii Oscar” pentru poluarea fonica initiativelor britanice care reduc zgomotele excesive. Societatea s-a alaturat acum EEA pentru a constientiza si a premia oamenii din intreaga Europa. Un nou premiu european pentru combaterea poluarii fonice va fi acordat pentru prima oara in noiembrie 2011. Orice produs, campanie, inovatie sau schema care ofera o solutie creativa la poluarea fonica poate fi nominalizat la premiu.

  Agentia Europeana de Mediu a actualizat de curand baza de date a Serviciului de Observatie a Poluarii Fonice din Europa. Acum contine informatii din tarile membre UE, inclusiv din Romania, pana la 30 iunie 2010. Informatiile pot fi vazute pe o harta interactiva sau pot fi downloadate sub mai multe forme. VEZI AICI HARTA

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.