5 motive pentru care sa alegem cosmeticele organice

5 motive pentru care să alegem cosmeticele organice
 • 5 motive pentru care sa alegem cosmeticele organice
  5 motive pentru care sa alegem cosmeticele organice

  Pentru Sanatatea noastra si a corpului nostru

 • Pentru protejarea mediului inconjurator
 • Pentru un Pamant mai sanatos
 • Pentru a fi in armonie cu Natura
 • Pentru ca Produsele Organice respecta standarde foarte stricte
 1. Pentru Sanatatea noastra si a corpului nostru o multitudine de studii au dovedit ca ingredientele organice au un continut mai mare in vitamine, nutrienti si antioxidanti (care ajuta organismul in lupta contra cancerului), decat ingredietele non-organice. In plus, cosmeticele organice nu contin compusi chimici de sinteza, care in cantitati mari, datorate utilizarii zilnice si indelungate a mai multor tipuri de produse cosmetice obisnuite, devin toxici pentru organism. Pielea, cel mai extins organ al corpului, este capabila sa absoarba substantele care ajung si raman in contact cu ea suficient de mult timp. Astfel substantele chimice din produsele cosmetice de larg consum ajung, prin glandele sebacee si foliculii firelor de par, in sange si la organe. Nu ne miram asadar ca, in urma unor studii si cercetari, metil si butil parabenii si anumiti conservanti – din produsele cosmetice obisnuite, au fost puse in legatura cu o serie de probleme de sanatate – de la alergii, eruptii cutanate, pana la tulburari hormonale grave, disfunctii metabolice si neurologice, de dezvoltare, probleme de fertilitate sau chiar diverse tipuri de cancer. De asemenea, e bine sa stim ca multe dintre aceste substante se regasesc si in alte produse, nu tocmai de „infrumusetare”, precum detergentii de uz casnic sau de masini, vopsele, produse pentru uz industrial, etc.
 1. Pentru protejarea mediului inconjuratoragricultura organica face eforturi sa produca plante sanatoase, pentru oameni sanatosi (atat pentru consumul direct, cat si ca viitoare materii prime ale cosmeticelor organice).Atat agricultura cat si productia organica, incearca sa reduca dependenta de resursele neregenerabile punand mai mult accent pe protejarea mediului inconjurator. Unul din scopurile majore ale agriculturii organice este acela de a proteja ecosistemele si sanatatea planetei printr-o poluare cat mai redusa. Agricultura traditionala foloseste fertilizatori si pesticide care ajung, inevitabil, in sol, in sursele de apa si apoi in atmosfera. Iar noi respiram. Alegand produse organice avem grija nu doar de sanatatea noastra, ci si de cea a planetei si, implicit, a tuturor oamenilor.
 1. Pentru un Pamant mai sanatos – solul estefundamentul lantului alimentar, esential pentru existenta oamenilor. Scopul principal al agriculturii organice este utilizarea practicilor care asigura „sanatatea” solului. Este de la sine inteles ca dintr-un pamantechilibrat (netratat cu fertilizatori, ingrasaminte chimice, etc.) se vor recolta plante sanatoase si gustoase, care vor deveni alimente hranitoare pentru oameni si animale si materii prime pentru cosmeticele organice. Sistemele organice de productie se bazeaza pe intelegerea moderna si stiitifica a ecologiei si a stiintei solului, in timp ce aplicarea metodelor traditionale precum rotatia culturilor, asigura fertilitatea solului si controlul buruienilor si a daunatorilor.
 1. Agricultura si productia organica functioneaza in armonie cu natura – pe langa faptul ca ne protejeaza corpul de substantele chimice daunatoare, utilizarea produselor cosmetice organice prezinta si avantaje estetice: acestea nu irita pielea, nu provoaca alergii, sunt recomandate persoanelor cu piele sensibila si ne lasa sa ne bucuram din plin de beneficiile ingredientelor active naturale din plante. Pielea recunoaste si se identifica mai bine cu produsele cu adevarat naturale.
 1. Produsele Organice respecta standarde foarte stricte – certificarea cosmeticelor organice de catre organismele abilitate este garantia consumatorilor ca ele au fost produse (se verifica inclusiv sursa materiilor prime), ambalate, stocate si transportate conform unor standarde si proceduri de calitate foarte stricte, care vizeaza in primul rand sanatatea oamenilor:
  • Folosirea Permanenta a Ingredientelor Naturale si Organice
  • Folosirea unor cantitati mari de Ingrediente Bioactive
  • Fara chimicale sintetice: organismele abilitate de certificare organica interzic folosirea de ingredente chimice de sinteza: parabeni, sodium lauryl sulfate – SLS, polietilenglicoli – PEG, parfumuri si arome artificiale*, coloranti*, conservanti*, pesticide, ierbicide si ingrasaminte.
  • Fara Uleiuri Minerale: substantele petro-chimice precum parafina si petrolul sunt evitate, se folosesc uleiuri si extracte din plante.
  • Fara modificare genetica: produsele certificate organic nu folosesc ingrediente modificate sau produse genetic, care sunt interzise de catre autoritatile de certificare, prin standardele de productie si calitate impuse.
  • Fara Ingrediente Iradiate
  • Fara Ingrediente de Origine Animala
  • Fara Teste Efectuate pe Animale
  • Folosirea Ambalajelor Reciclabile, Refolosibile

* Unele cosmetice organice nu au miros sau culoare foarte placute. Totusi, pentru miros si culoare, ele pot contine parfumuri naturale din uleiuri esentiale extrase din plante sau fructe si/ sau coloranti naturali. Pentru conservare, cand este cazul, se folosesc extracte din plante (de aceea cosmeticele organice au o perioada de valabilitate mult mai mica decat cosmeticele obisnuite, de numai cateva luni sau chiar saptamani din momentul deschiderii).

Din pacate in ziua de azi traim intr-un mediu extrem de poluat, in care chimicalele din mancare si produsele de ingrijire se adauga celor din aer si apa, transformandu-se intr-un cocktail periculos pentru organismul uman. Alegand produsele organice facem primul pas catre o viata mai sanatoasa. Chiar daca nu putem sa evitam substantele nocive din sol, apa sau aer, cel putin avem alternative organice pentru alimentatie si produsele de ingrijire. In aceasta idee, este foarte important ca produsele pe care le aplicam pe corp, sa fie la fel de naturale si sanatoase, ca si cele pe care le introducem in corp.

Tocmai de aceea venim in intampinarea nevoii dumneavoastra de a avea un corp si o piele nu doar frumoase, ci si sanatoase, prin deschiderea primului magazin de produse cosmetice organice din Oradea. Magazinul Organique se va deschide in inima orasului dumneavoastra, in 22 noiembrie 2010, pe Str. Republicii Nr. 7, langa Farmacia 3. Va asteptam cu cosmetice naturale organice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *