UE prevede un esec al Summitului de la Copenhaga, pe probleme de clima

0
405

Uniunea Europeana se declara dezamagita de lipsa rezultatelor in cadrul negocierilor privind schimbarile climatice si prevede un esec al Summitului de la Copenhaga din decembrie, chiar daca „nimic nu e sigur pana in ultimul moment”, a explicat luni unul dintre negociatori, citat de AFP.climat Copenhaga

„Toata lumea este dezamagita de ritmul negocierilor, chiar daca personal nu ma asteptam la mai mult. Nu s-a ajuns inca la un compromis… Suntem inca la distanta mare de un acord la Copenhaga si mai avem numai 60 de zile pentru negocieri”, a declarat seful Unitatii pentru Climat a Comisiei Europene, Artur Runge-Metzger.

Negociatorul european a indicat „actiuni” de „declaratii de intentie,” dar de asemenea, „obstacole” in timpul celor doua saptamani de negocieri din Bangkok.

Si presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat ca „la acest stadiu al negocierilor, suntem periculos de aproape de un impas”. Negocierile vor continua pana pe 18 decembrie.

„Avem in fata noastra o cale dificila si nu trebuie sa ne lasam distrasi de discutii despre un Plan B, daca nu vrem sa sfarsim cu un Plan E semnificand esec”, a avertizat Barroso, adaugand ca „asa cum a aratat recent un ONG nu exista plan B pentru ca nu avem o planeta B”.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.