UE spune NU produselor chinezesti

0
274
Seawolves Bike Fest V - Mamaia
UE spune NU produselor chinezesti

Comisia Europeana considera ca exporturile chinezesti de biciclete si de placi ceramice reprezinta dumping pe piata europeana.

Apartamente de la 450€/luna in rate la dezvoltator, pe 10 ani. In cel mai verde cartier. Sector 1.

Planul Comisiei Europene privind prelungirea termenului de impunere a taxelor antidumping pentru exportatorii chinezi de biciclete a fost aprobat de majoritatea statelor UE, scrie Adevarul.

UE va impune bariere comerciale pentru bicicletele si placile ceramice importate din China, ca masura pentru a proteja producatorii europeni, au declarat pentru Reuters surse diplomatice.

Acest plan a fost sprijinit de majoritatea statelor UE: Taxele antidumping existente in prezent pentru exportatorii chinezi de biciclete si piese de biciclete, de pana la 48,5%, ar urma sa fie extinse pana in 2016, dupa ce planul Comisiei a fost aprobat de majoritatea statelor membre.

Producatorii europeni de biciclete, cei mai multi din Germania si Italia, au aratat ca afacerile lor sunt amenintate de concurenta neloiala a firmelor chineze.

Asociatia Fabricantilor Europeni de Biciclete, care reprezinta o industrie cu circa 20.000 de angajati, a cerut prelungirea termenului. Extinderea cu cinci ani a perioadei de taxare este maximul permis de regulile comerciale europene. China a avut exporturi de biciclete catre UE in valoare de 430 de milioane de euro in 2009, in ciuda taxei antidumping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.