UE va dezvolta noi retele de energie reciclabila

  0
  522

  Dezvoltarea energiilor reciclabile in Uniunea Europeana va necesita, in medie, investitii de 52 de miliarde de euro anual pana in 2050, asa ca doua tari europene, respectiv Franta si Spania, vor avea un rol cheie in acest demers, se arata intr-un raport prezentat, pe 13 aprilie, la Bruxelles.retele de energie reciclabila

  Energia solara si cea eoliana sunt principalele tipuri de energie reciclabila ce urmeaza sa inlocuiasca petrolul, gazul si carbunele pana in 2050, se precizeaza in raportul realizat de European Climate Foundation.

  Acest raport le va fi inmanat comisarilor europeni al Climatului, Connie Hedegaard, si al Energiei, Gunther Oettinger, si ministrului spaniol al Industriei, Miguel Sebastian, a carui tara asigura presedintia turnanta a UE.

  Potrivit AFP, Spania trebuie sa devina principalul producator de energie solara din UE, de aceea reteaua sa va aduce esentialul de energie solara din Africa de Nord prin Stramtoarea Gibraltar.

  La randul sau, Franta va avea un rol dublu, acela de a produce o parte substantiala a energiei eoliene necesara Uniunii Europene si, pentru ca ocupa o pozitie centrala, de a reprezenta placa turnanta a tranzitului de electricitate produsa in Spania si Marea Britanie catre nordul si estul UE.

  Reteaua deja existenta intre Spania si Franta are o capacitate de 1 gigawatt (GW), insa, pana in 2050, aceasta va ajunge la 47 GW. Reteaua dintre Franta si Germania va ajunge, de la 6 GW, la 12 GW, iar cea dintre Franta si Europa Centrala, de la 3 GW, la 15 GW, a mai subliniat raportul.

  Investitiile totale anuale se vor ridica la 52 de miliarde de euro, echivalentul a 2,5% din valoarea totala a cheltuielilor anuale ale UE.

  Uniunea Europeana si-a asumat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 80% pana in 2050, fixandu-si o tripla constrangere incepand cu 2020: sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% fata de nivelul acestora din 1990, sa ridice la 20% cantitatea de energii reciclabile folosita in consum si sa realizeze economii de 20%.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.