Asia de Est isi va stabiliza emisiile pana in 2025

Asia de Est si-ar putea stabiliza emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2025 prin mentinerea unei cresteri economice datorita investitiilor masive si rapide in tehnologiile verzi, a estimat Banca Mondiala intr-un raport dat publicitatii pe 19 aprilie.emisii de gaze

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, puterile industriale ale regiunii vor face investitii suplimentare anuale in valoare de 80 de miliarde de dolari. Acesti bani vor intensifica eficienta energetica in sectoarele de producere a energiei, al industriei si al transporturilor si vor ajuta la dezvoltarea energiilor reciclabile, a precizat Banca Mondiala, citata de AFP.

Succesul va depinde in special de vointa politica, dar si de investitiile financiare si de transferul de tehnologii din tarile dezvoltate catre Asia de Est.

“Investitiile majore in eficienta energetica si trecerea la sursele de energie reciclabila (…) ar putea stabiliza emisiile de gaze cu efect de sera, consolida securitatea energetica si imbunatati mediul local”, se mai arata in raport.

Banca Mondiala a avertizat, insa, ca guvernele tarilor care consuma foarte multa energie, cum sunt China, Indonezia, Malaezia, Filipine, Tailanda si Vietnam sa actioneze cat mai rapid.

“Chiar daca multe tari din Asia de Est iau masuri in acest sens, ritmul trebuie accelerat, iar eforturile intensificate pentru a se stabili pe calea unei energii durabile”, a sfatuit Banca Mondiala.

Daca tarile vor actiona rapid, emisiile regionale de CO2 ar putea sa se stabilizeze pana in 2025, dupa care se vor diminua, a asigurat institutia internationala.

Potrivit ultimelor estimari, emisiile de gaze cu efect de sera ale regiunii ar putea fi reduse la 9,2 gigatone pe an pana in 2030, cu 37% mai putin decat estimeaza politicile avansate in prezent.

China are un rol cheie in realizarea obiectivului de reducere a emisiilor, ea reprezentand 80% din consumul total de energie al regiunii si 85% din emisiile de aici.

De aceea, gigantul asiatic va fi nevoit sa isi reduca emisiile cu un procent mai mare decat este dispus in prezent, dezvoltarea sa fiind dependenta de industriile extrem de poluante si care consuma foarte multa energie.

In plus, orientarea care energiile reciclabile le va permite tarilor din Asia de Est “sa treaca direct la o noua generatie de tehnologii”, ai carei lideri vor deveni ulterior.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente