Alimentele dietetice nu au gust bun

Alimentele dietetice nu sunt recomandate în curele de sl?bire

In momentul in care oamenii inlocuiesc anumite alimente cu unele mai slabe, este probabil sa le placa mai putin ceea ce consuma, se arata intr-un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Conform Reuters, acest fenomen apare in momentul in care trebuie reduse alimentele cu calorii putine.alimente dietetice

Pentru studiu, cercetatorii au rugat 36 de adulti sa manance fie o portie mare de spaghete bolognese timp de cinci zile la rand, fie o versiune asemanatoare dar cu mult mai putine calorii. Prima varianta de pranz continea 567 de calorii, iar a adoua 374 de calorii, si la fiecare masa participantii au oferit calificative alimentelor consumate, pentru a afla care le-au placut mai mult.

In prima zi, participantilor le-au placut ambele feluri de mancare, dar mai tarziu, satisfactia a scazut cu circa 30% la varianta dietetica.

Cu toate acestea, exista multe variabile care pot afecta gustul produselor dietetice: „Oamenii nu se asteptau ca mancarea sa fie mai putin satioasa”, a explicat Jeffrey N. Brunstrom, de la University of Bristol, Marea Britanie.

Pentru a afla daca aceste asteptari dureaza saptamani sau luni sunt necesare studii de lunga durata si trebuie aflat cum se schimba preferintele in timp.

O intrebare interesanta este aceea daca schimbarile intervenite la nivel de gust atunci cand vine vorba de produse dietetice pot explica de ce oamenilor le este greu sa ramana la o singura dieta.

„Probabil acesta este motivul pentru care oamenii prefera sa schimbe dietele”, a mai spus Brunstrom.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *