UE vrea sa salveze salcamii africani

0
1019

Salvarea padurilor africane de salcami a fost unul dintre cele 86 de proiecte internationale, cu bugete variind intre 400.000 euro si un milion euro, care au fost scoase la vanzare la prima licitatie de mediu a Uniunii Europene, organizata vineri la Bruxelles.
salcam african
„Salcamul african este unul dintre cele mai valoroase soiuri de lemn din intreaga lume. Apreciat pentru calitatile sale tonale, copacul asemanator unui arbust este folosit la fabricarea unor instrumente muzicale precum oboiul, clarinetul si cimpoiul. In trecut, exista din abundenta in Africa, dar acum este amenintat de defrisari”, se arata in comunicatul Comisiei Europene.

Celelalte proiecte vizeaza reabilitarea padurilor tropicale din Peru, folosirea, la scara redusa, a surselor de energie regenerabila in zona rurala a Tadjikistanului, monitorizarea si conservarea populatiilor de vulturi pescari in nordul Africii, regenerarea padurilor de mangrove in Nigeria, combaterea desertificarii, a schimbarilor climatice si a defrisarilor, conservarea biodiversitatii sau promovarea dezvoltarii durabile.

Comisia Europeana a anuntat ca toate proiectele merita sa fie finantate, insa in prezent nu dispune de fondurile necesare, de aceea a organizat actiunea „Auction floor”, care nu este o licitatie in sensul traditional al termenului, ci o sansa oferita potentialilor donatori – guverne, fundatii, companii – de a afla despre aceste proiecte de la organizatori si de la expertii UE care le-au analizat.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.