Ultimul urs polar, adevarul unei lumi in incalzire

Ursii polari pe cale de disparitie, ce se lupta pentru a supravietui intr-o Arctica intrata la apa, sunt prezentati intr-o serie de imagini incredibile, realizate in ultimii 16 ani.
ultimul urs polar
In noua sa carte „Ultimul urs polar – Adevarul unei lumi in incalzire”, fotograful Steven John Kazlowski a capturat starea din ce in ce mai proasta a acestor animale marete.

Kazlowski se afla acum intr-un turneu de prezentarea a fotografiilor, in Statele Unite, pentru a atrage atentia asupra pericolului in care se afla ursii polari din cauza incalzirii globale.

„Sper ca oamenii sa inteleaga ca acolo este un mediu la fel de incantator precum cel in care, odata, alergau bivolii. Acest mediu se schimba extrem de rapid din cauza modului in care noi am ales sa traim ca societate. Toti suntem legati de el”, a declarat fotograful.

„Starea lor proasta este un strigat de desteptare: trebuie sa actionam acum pentru a opri schimbarile climatice cat mai este inca timp si speranta”, a mai spus Kazlowski.

Incalzirea globala topeste calotele glaciare de la Polul Nord, ursii polari fiind nevoiti sa inoate pe distante mult mai mari, fara sa gaseasca gheturi, si ajungand sa moara din cauza oboselii.

Biologii si climatologii sunt de parere ca ursul polar va fi prima specie care va disparea din Arctica pana in 2050, daca nu se actioneaza rapid impotriva incalzirii globale.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *