Un activist Greenpeace a fost arestat pentru ca a incercat sa arboreze drapelul UE pe sediul presedintelui ceh

0
406

Pentru ca a incercat sa arboreze un drapel al Uniunii Europene in fata intrarii in Castelul de la Praga, sediul oficial al presedintelui eurosceptic Vaclav Klaus, un activist Greenpeace a fost arestat miercuri seara de politia ceha, informeaza AFP, citata de NewsIn.
UE
„Paza Castelului ne-a avertizat in jurul orei 17.30 (18.30, ora Romaniei – n.red.) ca un barbat a escaladat un stalp (…) din prima curte a castelului”, a explicat Eva Miklikova, purtatoarea de cuvant a politiei. Conform purtatorului de cuvant a fost nevoie de interventia pompierilor pentru ca temerarul activist, dotat cu echipament de alpinist, s-a catarat pe stalp, pana la aproximativ 25 de metri inaltime.
„Am fost surprins ca drapelul european nu a fost arborat (oficial – n.red.) aici, in ziua in care a avut loc la Praga reuniunea dintre Guvernul ceh si Comisia Europeana”, a declarat liderul Greenpeace Cehia, Jiri Tutter, citat de site-ul de stiri www.idnes.cz. Tutter a explicat ca organizatia pe care o conduce a incercat sa atraga atentia ca mediul trebuie protejat in timpul presedintiei europene exercitata de Cehia.
Presedintele Vaclav Klaus, in varsta de 67 de ani, a subliniat in cartea sa „O planeta albastra, nu verde” ca procesul de incalzire globala nu exista si a criticat „isteria” celor care cer masuri pentru limitarea poluarii.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.