Un american din sase sufera de foame

Anul trecut, 17 milioane de familii au suferit de foame. O treime dintre acesti oameni si-au redus portiile zilnice sau si-au schimbat complet obiceiurile alimentare, din cauza lipsei de bani.un american sufera de foame

Un american din sase nu a avut bani sa-si cumpere suficienta mancare anul trecut, potrivit unui raport intocmit de guvernul Statelor Unite. Numarul persoanelor care au dus lipsa de alimente a atins un nivel-record in 2008.

In total, anul trecut, 17 milioane de familii au suferit de foame. O treime dintre acesti oameni si-au redus portiile zilnice sau si-au schimbat complet obiceiurile alimentare, din cauza lipsei de bani.

Iar 6 la suta dintre americani nu au avut in mod constant ce sa puna pe masa. Presedintele Barack Obama a calificat raportul drept nelinistitor si a promis ca va face eforturi pentru scaderea ratei somajului.

Guvernul a alocat 20 de miliarde de dolari pentru bonuri de masa, care sa fie distribuite saracilor. Alte sute de milioane de dolari au fost impartite cantinelor sociale si scolilor, care ofera mese elevilor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *