Un cioban din Margininea Sibiului a decis sa-si „utileze” stana cu un sistem hibrid de panouri fotovoltaice si turbine eoline

Un cioban din Margininea Sibiului a decis sa-si "utileze" stana cu un sistem hibrid de panouri fotovoltaice si turbine eoline

Preocuparea pentru utilizarea energiilor regerabile prinde tot mai mult teren in Romania, unde piata se dezvolta, iar cererea este in crestere. Ciobanii se numara printre cei care au inteles cat de eficiente pot fi aceste resurse.

Un cioban din Margininea Sibiului a decis sa-si „utileze” stana cu un sistem hibrid de panouri fotovoltaice si turbine eoline, scrie Gazeta Afacerilor.

Investitia l-a costat 6.000 de euro, iar prin sistem obtine 4,3 KW/ora pe zi. Noua sursa de energie o foloseste si la aparatele pentru mulsul oilor. Cum panourile fotovoltaice nu dau foarte mare randament iarna, era nevoie de un alt element care sa compenseze alimentarea cu necesarul de energie, astfel incat au fost instalate si turbine eoline, care se comporta mult mai bine in anotimpul rece.

Specialistii in domeniu sfatuiesc consumatorii sa-si aleaga solutiile alternative de producere a energiei, numai dupa ce realizeaza studii de fezabilitate si prospecteaza daca conditiile de clima si cele meterologice permit functionarea respectivului dispozitiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *