Un german, campion mondial in MMA, ofera adapost cainilor fara stapan din Lugoj

0
544
Un german, campion mondial în MMA, oferă adăpost câinilor fără stăpân din Lugoj
Un german, campion mondial in MMA, ofera adapost cainilor fara stapan din Lugoj

Germanul Ralf Seeger, detinatorul asociatiei Helden Fix Tiere e V International, care se ocupa de protectia animalelor, a venit marti, 16 octombrie pentru a doua oara la Lugoj, impreuna cu membrii asociatiei pentru a pune bazele unui nou adapost pentru caini.

Proiectul care se va realizeaza in colaborare cu o televiziune germana si cu Asociatia Free Amely din Lugoj va demara luna viitoare, locatia contruirii noului adapost urmand sa fie stabilita in curand. “Domnul Ralf, impreuna cu membrii organizatiei dumnealui si in colaborare cu televiziunea germana au venit pentru a II-a oara in decurs de doua luni de zile si vor sa promoveze situatia cainilor fara stapan din Lugoj si necesitatea contruirii unui nou adapost. Campania de strangeri de fonduri in Germania va incepe luna viitoare”, a declarat Elena Balaj, presedinta Asociatiei Free Amely.

Proiect asemanator la Timisoara

Demersul asociatiei germane, conduse de Ralf Seeger in ceea ce priveste cainii fara stapan nu se desfasoara doar la Lugoj. La Timisoara a inceput in urma cu doi ani un proiect asemanator. “Am mai fost si la Timisoara in urma cu doi ani, unde am facut un adapost pentru cani. Acolo proiectul se afla deja in faza finala si vreau sa fac ceva si pentru cainii de la Lugoj. Luna viitoare avem de gand sa incepem lucrarile. Avem trei locatii posibile, urmeaza sa ne hotaram asupra celei mai bune dintre ele”, a precizat Ralf Seeger.

Vicecampion in thay box si campion mondial in MMA

Pe langa implicarea sa in protectia animalelor, pe care o are de ani de zile, Ralf Seeger a fost si un luptator de performanta. La opt ani a inceput sa practice boxul in Germania, iar la 13 ani s-a apucat de kick- box. De atunci a inceput sa castige tot felul de campionate pentru juniori si sa obtina multe titluri nationale si internationale la judo, box si in thay box. In anul anul 2004 a fost vicecampion mondial la thay box, iar in anul 1998 si 2000 a fost campion mondial in MMA (Arte Martiale Mixte).

Sute de caini adoptati

Ralf a marturisit ca intotdeauna a imbinat sportul cu dragostea pentru animale si ca a adoptat sute de caini de-a lungul timpului. “In cariera mea de sportiv am calatorit in toata lumea si am vazut situatia animalelor, iar acum ca m-am retras din sport am inceput sa ma implic mai mult in protectia animalelor. Am adoptat sute de caini pana acum din intreaga lume. Pe unii i-am pastrat, iar pe altii i-am dat la adaposturi in Germania”, a mai spus fostul luptator german.

Ralf Seeger a precizat ca se afla la curent cu situatia sporturilor de contact din Romania si din Lugoj si ca a auzit de Raul Catinas, caruia i-a urmarit evolutia in gala din Japonia, “Sunt luptatori foarte buni in Romania, chiar si in Lugoj. Am auzit de Raul Catinas, este cunoscut in Japonia, acolo unde am mai multi prieteni”, a incheiat Seeger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.