Un holding italian vrea sa construiasca micro-hidrocentrale pe riul Somes

0
374
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achizi?ionarea de noi microhidrocentrale
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achiziţionarea de noi microhidrocentrale
Un holding italian vrea sa construiasca micro-hidrocentrale pe riul Somes

O delegatie condusa de presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, din care a facut parte deputatul Cornel Itu, primarul municipiului Dej, Costan Morar, consilierul judetean Marius Minzat,  directorul companie Apele Romane, precum si mai multi primari din judetele Cluj si Salaj, s-a aflat saptamina trecuta in Bulgaria, pentru a se intilni cu reprezentantii unui holding italian, care are ca principal obiect de activitate construirea de micro-hidrocentrale.

Delegatia clujeana a purtat discutii cu PVB Group, holding care si-a prezentat lucrarile efectuate in Bulgaria, exprimindu-si intentia de a investi si in Romania. Potrivit reprezentantilor CJ, valorea investitiei s-ar ridica la peste 220 de milioane de euro  – ar consta in construirea a sapte micro-hidrocentrale pe riul Somes- si ar crea, pe perioada construirii micro-hidrocentralelor, citeva mii de locuri de munca. Una dintre hidrocentrale ar urma sa fie ridicata in judetul Cluj, respectiv in comuna Vad. De asemenea, se poarta discutii legate de construirea unei alte micro-hidrocentrale in municipiul Dej.

Negocierile in vederea semnarii efective a contractului de colaborare intre autoritatile romane si holdingul italian vor incepe in luna septembrie, cind o delegatie a PVB Group se va afla in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.