Un incendiu a izbucnit la Taul Morarenilor, in rezervatia naturala Creasta Cocosului

Un incendiu a izbucnit la Taul Morarenilor, in rezervatia naturala Creasta Cocosului

Foc in rezervatia naturala Creasta Cocosului. Azi, 29 aprilie, in jurul orei 14.30, o coloana groasa de fum s-a ridicat deasupra Taului Morarenilor, unde s-a aprins vegetatia uscata. Din cauza vantului puternic, focul s-a extins cu repeziciune inspre o padure de brazi din vecinatatea taului. Primii care au observat flacarile au fost jandarmii aflati intr-o aplicatie pe Creasta Cocosului si care au anuntat imediat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cerand interventia rapida a pompierilor. Alarma s-a dat atat pentru pompierii din Mara, cat si pentru cei din Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Drumul pana in zona a fost extrem de dificil, pentru ca la baza Crestei Cocosului se poate ajunge doar cu masini 4×4, prin urmare au trecut cateva ore pana echipele de interventie sa fie prezente la tau.

Pana la venirea pompierilor, jandarmii au mers in zona sa impiedice extinderea incendiului si chiar au reusit. Flacarile au fost stinse, insa pompierii au ramas in zona ca sa verifice daca toate sursele de foc au fost stinse.

Vegetatia de pe 2,5 hectare de teren a ars. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor turisti care au lasat un foc nesupravegheat.

Lacul in jurul caruia a izbucnit incendiul este format printr-o alunecare de teren. Taul Morarenilor este declarat arie protejata si are o adancime de 20 m, fiind alimentat de un paraias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *