Un nou act normativ pentru diminuarea taierilor ilegale de padure. „Sub 5% se fura fara acte”

Un nou act normativ pentru diminuarea taierilor ilegale de padure. „Sub 5% se fura fara acte”
Un nou act normativ pentru diminuarea taierilor ilegale de padure. „Sub 5% se fura fara acte”

Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a anuntat, ca in perioada urmatoare va fi promovata o hotarare de Guvern care va avea rolul diminuarii fenomenului taierilor ilegale de padure. Oficialul guvernamental nu a dorit sa mentioneze sistemul prin care se va interveni in aceste situatii, insa a facut o comparatie cu introducerea filmarilor pe aparatele radar care a facut ca politistii rutieri sa nu mai „cada la intelegere” cu cei care incalcau legea.

„Dumneavoastra reprezentati partea sanatoasa a sistemului. Nu este suficient numai sa spunem ca exista taieri ilegale si sa ne doara sufletul, ci trebuie si sa facem ceva. Calea pe care am sa merg nu este factorul uman. Oricati jandarmi si politisti ai trimite, basca ca nu ii ai, furturile se pot intampla in continuare.

Eu ma gandesc la ceva tehnic. Ca sa va dau o directie la care sa va ganditi. Vreau sa discut cu premierul si sa iesim public impreuna. Vedeti dumneavoastra, inainte, la circulatie, poate mai putea fi mituit politistul, dar de cand e radr, nu mai poti, pentru ca ramane inregistrat. Ei, ceva in sensul acesta vreau.

Va aparea o hotarare de Guvern cat de curand, va voi consulta, dar va previn, indiferent ca va place sau nu. Oricine este de buna intentie va fi de acord cu ea”, a precizat ministrul Doina Pana.

Finalmente, oficialul guvernamental a mentionat ca scopul acestui act normativ este „sa scada drastic furtul”. „Din statisticile pe care le am, nu se fura fara acte decat sub 5%. Restul se fura cu acte si aici vor fi masurile care sa reglementeze acest lucru”, a mentionat ministrul Pana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente