Doina Pana, despre microhidrocentrale: “merg pe ideea unor amenajari hidrotehnice mari”

Doina Pana, despre microhidrocentrale:  "merg pe ideea unor amenajari hidrotehnice mari"
Doina Pana, despre microhidrocentrale: “merg pe ideea unor amenajari hidrotehnice mari”

Proprietarii de pensiuni si case de vacanta din zona de agrement Colibita pot sta linistiti. Microhidrocentrala prin pompare, pe care o sustine Primaria Bistrita Bargaului, nu se va face. Cel putin nu in mandatul ministrului Doina Pana care a spus tare si raspicat ca agreeaza mai degraba expresia “constructii hidrotehnice mari”. Ce strategie are ministrul delegat pentru Ape si Paduri.

Ministrul Doina Pana a declarat, raspunzand unei intrebari, ca sustine ideea contruirii unor amenajari hidrotehnice mari care sa insemne nu numai regularizari de rauri si preintampinari de inundatii, ci “un transfer intre anii bogati in precipitatii si anii saraci in precipitatii.

“Nu vreau sa se creada ca am ceva impotriva microhidrocentralelor, Doamne fereste! Chiar daca noi vrem energie verde cat de multa si ne-am asumat niste cote, ca sa produci aceasta energie verde trebuie judeci si unde ajungi cu pretul pe KWh nu numai la nivelul populatiei – desi de asta ne pasa – ci la nivelul producatorilor energofagi la care sa nu le dai in cap. In al doilea rand, trebuie sa judeci in ce masura e afectat ecosistemul. Trebuie sa existe un echilibru. E ca pe sarma: pe de-o parte vrem sa avem energie cat mai putin poluanta, iar pe de alta parte trebuie sa avem grija de ecosistem si de efectele de care va spuneam”, a spus ea.

Ministrul a adaugat ca intentia sa este aceea de a promova constructia de constructii hidrotehnice mari.

“Eu, din ce concluzii am, merg pe ideea unor amenajari hidrotehnice mari care sa insemne nu numai regularizari de rauri, nu numai preintampinari de inundatii, ci inclusiv sa existe un transfer intre anii bogati in precipitatii si anii saraci in precipitatii, sa putem ajuta la irigatii. Asta numai prin niste amenajamente complexe se poate intampla. O sa am o strategie in acest sens care va tine cont de toti factorii interesati”, a spus Doina Pana.

Asadar, s-ar putea ca batalia castigata de Primaria Bistrita Bargaului in razboiul cu proprietarii de vile si pensiuni sa nu aiba nicio relevanta din moment ce razboiul e pierdut.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente