Un nou guvernator al Deltei Dunarii va fi numit in urmatoarele doua saptamani

Un nou guvernator al Deltei Dunarii va fi numit in urmatoarele doua saptamani

Potrivit declaratiei lui Horia Teodorescu, presedinte PSD Tulcea, proaspat ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean, noul guvernator va fi numit in urmatoarele doua saptamani

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii trebuie sa fie specialist si nu neaparat om politic, iar decizia va fi luata in urma unor consultari cu sefii organizatiilor de pescari si cu reprezentantii comunitatilor locale. Declaratia apartine lui Horia Teodorescu, presedinte PSD Tulcea, nou ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean.

“Vom identifica, in colaborare cu specialistii, un guvernator care sa traiasca pentru Delta Dunarii si pentru oamenii de aici. Aceasta zona este una speciala pentru mine si de suflet, pentru ca de aici au radiat totdeauna si radiaza si lucrurile bune si lucrurile rele din viata politica a unor partide. In cursul acestui an se vor face multi pasi si voi incerca sa ii aduc la masa discutiilor pe toti pe care eu ii consider ca sunt priceputi in a da solutii, si ma refer la cei care au condus aceasta institutie, dar si cei din zona asociatiilor de pescari si jurnalisti, sa extragem din aceste discutii tot ce este mai bun pentru populatie, ca pe mai departe Delta Dunarii sa devina ceea ce imi doresc eu.

In maxim doua saptamani vom avea un nou guvernator si exista o mica presiune pe acest subiect. Vreau sa gasesc un specialist si va spun foarte sincer. Vreau totusi sa vorbesc cu oamenii din delta sa gasim cea mai buna solutie si nu vreau sa fie membru de partid si nu imi doresc asta”, a declarat presedintele PSD, Horia Teodorescu.

In ceea ce priveste relatia Consiliului Judetean cu ARBDD, noul ales al CJ Tulcea a precizat ca relatia va fi una institutionala si ca toate deciziile sale vor fi in favoarea locuitorilor din aceasta zona.

“Relatia Consiliului Judetean cu ARBDD va fi una institutionala si, daca specialistii de acolo isi vor face treaba, implicarea mea in deciziile lor nu va fi una abrupta, bine ar fi sa nu fie deloc. Acolo trebuie facute anumite miscari din punctul meu de vedere nu o sa ma implic decat daca lucrurile nu merg asa cum imi doresc eu in sprijinul populatiei, in sprijinul infrastructurii si, de ce nu, in pastrarea echilibrului intre ecosistemele din Delta Dunarii. Chiar ieri am discutat Bucuresti despre Master Planul Deltei, care de altfel exista, dar se discuta si despre o dezvoltare la nivelul Dobrogei, insemnand judetele Constanta si Tulcea. Este o idee pe care au lansat-o doi senatori din Constanta sa identificam solutii comune pentru zona de delta si Marea Neagra”, a mai precizat Horia Teodorescu.

In ceea ce priveste Legea Rezervatiei, liderul USL a spus ca specialistii trebuie sa isi spuna punctele de vedere:

“Nu neaparat presedintele Consiliului Judetean trebuie sa isi spuna punctul de vedere, care uneori nu are nici calitatea, nici aplecarea spre o anumita zona si de aceea sunt de acord ca si Consiliul Stiintific sa isi spuna punctul de vedere si conducerea ARBDD trebuie sa dea dovada ca lucrurile merg in directia cea buna si deciziile se fac in mod constructiv si in beneficiul populatiei locale. Trebuie sa existe o disciplina in Delta Dunarii, cei care se ocupa de protejarea acestei zone trebuie sa o faca”, a mai spus acesta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente