Un nou parc eolian in judetul Braila va asigura consumul a 50.000 de gospodarii

Un nou parc eolian in judetul Braila va asigura consumul a 50.000 de gospodarii

Capacitatea instalata de 48 KW va asigura consumul a 50.000 de gospodarii

Un nou pac eolian, cu o capacitate de 48 KW, se va construi pana la sfarsitul anului, a anuntat ieri compania GDF Suez, precizand ca proiectul, localizat in comuna Gemenele, judetul Braila, a fost achizitionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.
Primul parc eolian al GDF SUEZ in Romania va avea o capacitate instalata de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodarii din Romania). Douazeci si una de turbine de cate 2,3 MW fiecare vor fi livrate si instalate de catre compania Siemens.
„Prin achizitionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy Romania a finalizat o noua etapa privind dezvoltarea sa in Romania. Constructia acestui prim parc eolian exprima increderea noastra in potentialul Romaniei in sectorul energiilor regenerabile si va consolida pozitia noastra pe piata energiei”, a declarat in comunicat Eric Stab, presedinte executiv al GDF SUEZ Energy Romania.
Potrivit acestuia, proiectul are toate permisele si autorizatiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reteaua nationala de distributie a energiei electrice, iar achizitionarea echipamentelor este deja in faza avansata.
„Productia de energie electrica ar putea incepe inainte de sfarsitul anului 2012”, se arata in comunicatul companiei.
Filiala din Romania a Grupului GDF SUEZ are 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania, a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.500 km. Judetele deservite de catre companie sunt: Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *