Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a dou? centrale nucleare
Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a două centrale nucleare
Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a doua centrale nucleare
Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a doua centrale nucleare

Seful Organizatiei Iraniene pentru Energie Atomica (OIEA), Ali Akbar Salehi, se va deplasa marti la Moscova pentru a semna, dupa mai multe luni de negocieri, un acord privind construirea a doua centrale nucleare in Iran, a anuntat duminica presa iraniana, relateaza AFP.

“Ma duc la Moscova pentru a semna un acord privind construirea de noi centrale nucleare”, a declarat Salehi, citat de agentia oficiala Irna.

Pe pagina sa de Facebook, ambasadorul Iranului la Moscova, Mehdi Sanaie, a precizat ca aceasta vizita va avea loc marti, potrivit Irna.

La randul sau, purtatorul de cuvant al OIEA, Behrouz Kamalvandi, a afirmat ca “acordul dintre Iran si Rusia privind construirea a doua centrale nucleare va fi finalizat si semnat de cele doua parti”, anunta Irna.

Cele doua tari negociaza de mai multe luni pe aceasta tema.

Cele doua centrale vor fi construite la Bushehr, pe coasta Golfului Persic, in apropiere de prima centrala de 1.000 megawati construita deja in parte de Moscova si care a fost oficial predata iranienilor in septembrie 2013.

Iranul vrea sa construiasca 20 de centrale nucleare de 1.000 de megawati, dintre care patru la Bushehr, cu scopul de a-si diversifica sursele de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here